Un poble un restaurant: Badó Restaurant. ...Ara a Figueres!!!


Fa poques setmanes, ha obert un Badó Restaurant al centre de Figueres. 


Ja hem pogut provar el nou Badó a Figueres, i us podem dir que passa a ser una opció molt recomenable per dinar o sopar a la capital de l'Alt Empordà. 
En essència, podreu gaudir de la mateixa qualitat que abans a Cistella i d'una carta pràcticament igual. A més, ens arriben informacions que ens diuen que de moment el restaurant de Cistella romandrà tancat.

En relació al restarant de Figueres, us podem dir, que la decoració és interessant, un toc modern barrejat amb un punt retro, amb una il·luminació molt ben escollida, que aconsegueix la intimitat necessaria entre taules i contribueix a un nivell de soroll no molt alt per part dels comensals. La distància entre taules és correcta, potser les taules que es troben més aprop de l'entrada, els dies de fred o tramuntana son un pel menys còmodes cada vegada que s'ha d'obrir la porta. 
Els banys son correctes, nets i amb un espai separardor entre ells i la sala. 

En relació al menjar, us deixem la nostre opinió anterior a Cistella, doncs tal com us hem explicat, és la mateixa cuina, la mateixa atenció a la sala, ...fantàstica per cert!!!


Sembla que hi ha una llegenda no escrita que diu que cada poble de l'Alt Empordà, per petit que aquest sigui, ha de tenir un restaurant. I normalment es compleix. I normalment és un bon restaurant.

Cistella es un d'aquests poblets i torna a tenir un bon restaurant: Badó Restaurant


Com no, al centre de la vila, a la plaça. On antigament hi havia un altre restaurant per tots conegut. En Badó ens presenta una d'aquelles cartes difícils, difícils per a poder-se decidir per un sol plat.

El local és agradable, els baixos d'una antiga casa de poble amb les típiques voltes catalanes. El servei és atent i amable. 

Ens trobem amb una carta amb la quantitat de plats adequada. Ni tant extensa que quan arribes al final no recordes el primer plat. Ni tant curta per arribar al final i tenir la sensació de que falta quelcom.

Els plats els podríem definir com de cuina clàssica amb un toc d'innovació. Amanides, foie, peus de porc, etc.

Però amb un toc que els fa diferents. Per que, quan un llegeix a la carta: Amanida de favetes, trossets d’espàrrecs i vieires a la planxa o Terrina de foie feta a casa amb melmelada de tomàquet o Tagliatelle a la tinta de calamar amb sèpia i rossinyols o Risotto de rossinyols de pi, carbassa, tòfona i parmesà, per posar algun exemple, un ja intueix que no menjarà plats d'una cuina tradicional.

La presentació dels plats ens aixeca un primer "ohh" d'admiració i sorpresa, la segona senyal que et fa intuir que es menjarà bé.

I no decepciona, des de la primera forquillada es un plaer, barreja de sensacions i de sabors. Cap plat et deixa indiferent.

Deixo un menció a part per els arrossos. Exquisits. Nosaltres em varem tastar tres:
  • Arròs sec amb carxofes, sèpia i ceps
  • Risotto de rossinyols de pi, carbassa, tòfona i parmesà
  • Arròs cremós de sèpia, ceps i vieira


A quin més bo i el fet que ens va sorprendre de forma agradable, els arrossos eren per persona, es a dir, que no calia que fóssim dos demanant el mateix arròs perquè ens el fessin. Com passa a altres llocs, que a vegades et quedes sense menjar-ne perquè no a tothom li ve de gust.

Badó Restaurant es relativament nou, i sobretot, un indret que heu de visitar i que no us deixarà indiferents.

Tant interessant es descobrir els poblets de la nostra comarca, com els seus restaurants.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Magnífica ressenya i pel que sembla molt apetitosa. També han obert un restaurant Can badó al carrer Sant Llàtzer de Figueres, manté la qualitat gastronòmica i el bon servei com el de Cistella?

Menjaribeurebe: ha dit...

Esperem poder visitar-lo propera ment, estem segurs que no ens decepcionarà. Ens arriben molts bons comentaris d'alguns amics gourmands que ja l'han pogut visitar.

Us mantindrem informats!!!