La Rectoria d'Espinavessa (Racons de l'Empordà)

Un d'aquells racons únics de l'Alt Empordà. L'últim cens de l'any 2006 reconeixia 72 habitants censats a Espinavessa, al terme municipal de Cabanelles.
Però parlem de La Rectoria, un restaurant d'aquells que porta tota una vida allà, perdut, i evidentment amb diferents canvis de propietaris, doncs ha de ser difícil fer-lo molt rendible, principalment per la complicació a l'hora de trobar-lo. Està força amagat, però us assegurem que val la pena provar-lo. ...Quedareu satisfets!!!



El restaurant, al mig d'un dels dos carrers del poble, és realment interessant, rústic, d'aquells de veritat, us deixem una foto, tot i que els mòbils no podem mostrar tota la seva presència. Doncs bé, petites sales d'una antiga casa de poble us permetran gaudir d'un dinar o sopar tranquil, us recomanem anar-hi un màxim de 8 persones, doncs no sembla que un grup més gran pugui gaudir-lo. És un lloc tranquil, així doncs anar en parella per un sopar romàntic, és també molt recomanable!!!  La carta és correcta, no molt extensa però degut a que és un lloc petit i amb no molta clientela, dona sensació de confiança no tenir una gran carta, d'aquesta manera el producte pot ser sempre fresc. De fet moltes vegades t'oferiran alguns extres fora de carta que demostra que la cuina és fresca i de mercat. La carta de vins un pel curta, destacaríem alguns vins poc habituals per la nostre zona, com per exemple Enrique Mendoza un blanc d'Alacant, però molt interessant!


En relació a la cuina, jove, moderna, feta amb estil i sense voler ser més del que poden ser, la tècnica és correcta i sense grans complicacions que el cuiner no pugui resoldre. Us podem destacar, els canelons, realment bons, l'espatlla de xai, el foie mi-cuit fet per ells, entre d'altres. A la foto els espàrrecs amb tòfona que demostra la bona presentació i l'originalitat dels plats. També alguns plats de peix, corball, escórpora, o pop entre d'altres. I finalment els postres correctes, amb bona presència i combinació de colors i gustos. Xocolata en 7 textures, per posar un exemple.
A destacar, el pa, fet per ells i de diferents tipus. Tot està més que net i polit, els lavabos nets i correctes, les cadires còmodes i es respira pau i tranquil·litat.
Per últim, en una de les nostres visites en cap de setmana, i a la nit, varem trobar un duet de músics que ens van amenitzar la vetllada, una mica de jazz mai ve malament, i el lloc realment acompanya.
El preu, sobre uns 40€ per persona, és correcte, potser lleugerament per sobre del que ofereixen, però mantenir un restaurant a un indret així, paga la pena!!!

Si hi aneu, escriviu al llibre de visites que aneu recomanats per nosaltres!!!