Pago-Pago o Pollo-Pollo ...on menjar pollastre amb les mans??

Un dels sopars típics dels estius a la costa brava és un pollastre a l'ast a una terrassa d'un poble costaner. En concret a l'Alt Empordà el més típic és menjar-lo amb les mans. Però no a un lloc qualsevol, ja fa més de 30 anys que el Pago-Pago dona aquest servei que s'ha fet molt famós en aquestes contrades. Un decorat quasi hawaià, i mig pollastre amb patates i maionesa, servit en una panera i sense coberts, s'ha convertit en un dels menjars imprescindibles als estius de Santa Margarita (Roses) 
Però clar, com tota bona idea, sempre pateix còpies que de vegades son iguals o millors que l'original. Aquest espai l'ha cobert, ja fa uns anys, el ja molt conegut Pollo-Pollo a Ampuriabrava i recentment a Figueres.
Ara us passem a explicar les petites diferències, que us poden ajudar a escollir a on menjar-ne aquest plat mític.
 A favor del Pago-Pago tenim la originalitat, son els creadors de la idea, la decoració, doncs ens sembla un pèl més interessant tot i la similitud i potser un pollastre que sempre manté un bon estat de cocció i no baixa mai el nivell. Clarament la experiència i l'alt nivell d'exigència de la seva propietària fan que no surti mai un plat que no doni el nivell. I això precisament ens porta a parlar de la part més negativa, la seva lentitud, a ple estiu haureu de fer cua per poder seure i esperar fins a hora i mitja per poder començar a menjar. El pollastre més petit i menys quantitat de patates, son altres de les coses que diferencien un lloc de l'altre. 
Així doncs, a favor del Pollo-Pollo tindrem les dimensions i quantitats que com podeu comprovar a la foto son certament diferents, però també podeu observar la diferència en la cocció. A més, trobar taula a Pollo-Pollo és més fàcil, tot i que a ple estiu també pot ser  missió impossible. 
Un altre fet positiu de Pollo-Pollo és la major varietat, de plats, a més de pollastre picant, una opció interessant per provar alguna vegada.
Si, podreu demanar als dos llocs alguna amanida, pinchos, i alguna cosa més, però si no heu de menjar pollastre a l'ast, no us val la pena anar-hi.

Per últim, el servei a tots dos llocs és un desgavell, tantes taules, tanta gent i que tothom demani el mateix provoca un caos inexplicable però que descobrireu, de forma obligatòria. El pitjor de tot, els banys, doncs si menges amb les mans és necessari poder rentar-se les mans. Doncs be, els banys son petits i habitualment no trobareu sabó, o serà rentaplats directament, no hi haurà estovalles, etc. 
Si, segur que penseu que menjar pollastre amb les mans amb tantes complicacions no paga la pena, però si proveu,... hi tornareu!!!