Restaurant Pont vell ...amb aires medievals!!!

A Besalú, un poble medieval únic, trobem un restaurant carismàtic i diferent. El Restaurant Pont vell. Cal dir però que la oferta gastronòmica a la vila és prou diversa i de qualitat. Parlarem d'alguns altres indrets interessant en un futur. Avui però comencem pel que pensem que és el més romàntic.

El millor és accedir al restaurant per la banda del increïble pont medieval que li dona nom. Una vegada el creueu, trobareu l'entrada, i la primera sorpresa serà que no accedireu pròpiament als menjadors, veureu la cuina que es troba situada a l'entrada i haureu de baixar per les escales per accedir als diferents menjadors. Doncs el restaurant es troba situat per sota del carrer d'entrada al poble. Arribareu al menjador i el primer que heu de fer, és obligat, mirar les vistes, doncs es troba situat en un lateral del pont i les vistes son increïbles. Si aneu a la nit, les vistes del pont il·luminat son perfectes, tal i com podeu observar la la foto. Aquesta en concret és sopant a la terrassa.

La decoració és correcte, colors vermells i pedra a les parets, ben decorat, juga un punt molt destacat la il·luminació, que ajuda a donar una sensació agradable i íntima.

Però anem al menjar, que acompanya perfectament a l'entorn. Una cuina gens pretensiosa, combinant perfectament els ingredients i textures, que no intenta res més que oferir productes frescos i de qualitat. La carta canvia segons la temporada, tot i que mai perd l'interès.
El primer de tot és explicar que encara avui dia, podreu demanar un plat de conill cuinat amb una antiga recepta medieval.
 La resta de la carta, principalment amb productes de temporada ens ofereix per exemple, carxofes amb pernil d'aglà, vieires a la planxa, mongetes amb cloïsses o l'entrecot amb cabrales gratinat, el confit d'ànec amb salsa de taronja, colomí rostit al moment flambejat al brandy, entre d'altres.
En quan als postres, val la pena provar l'illa flotant, un merengue amb crema anglesa i fruites del bosc, realment interessant!!!
La carta de vins correcta tot i que aposta per productes coneguts i no arrisca excessivament, en definitiva podreu gaudir amb bons caldos per acompanyar el vostre sopar (dinar) però no trobareu cap joia destacada que el faci encara més interessant. podríem dir que la carta de vins baixa lleugerament la puntuació final.
Les instal·lacions correctes, potser les cadires no excessivament còmodes. Els banys també correctes i nets, remodelats fa poc més d'un any.
En definitiva, segons la nostre opinió, és un lloc indispensable per provar a la província de Girona.