La Barretina d'Orfes "Un clàssic encara amagat"

A Orfes, poble que pertany al municipi de Vilademuls (Pla de l'Estany) i amb uns 90 habitants aproximadament, trobem un d'aquells indrets únics. Ja a la carretera trobareu paisatges tranquils i misteriosos. Quan arribes a Orfes, segueix l'encanteri, silenci, tranquil·litat, i allà present el Restaurant La Barretina - Fonda d'Orfes. Entrareu a la planta baixa i haureu de pujar al 1er. pis, doncs allà es troba el restaurant. La decoració només entrar i la trucada al timbre per aconseguir accedir a l'interior del restaurant, us recordarà a una d'aquelles pel·lícules de por dels anys 60. La recepció serà freda, potser misteriosa, i ja no sortireu de l'encanteri fins que uns quants kilòmetres més tard, Quan ja sigueu fora de la comarca. Aquesta sensació s'accentuarà, sobretot si aneu a sopar. Tot plegat us semblarà que heu estat dins d'un somni. La decoració, antiga, de tota la vida, doncs la nostre primera visita ja fa més de 20 anys ens va portar les mateixes sensacions que avui dia.
Les taules, les cadires, els lavabos, els interruptors de la llum, de fet tot, és únic, i aquesta és la millor forma d'explicar el motiu pel qual heu d'anar-hi. També gots, copes, vaixelles, etc. no tenen cap secret, segurament la seva llarga vida, doncs aquí no us enredaran amb una imatge, aquí al plat trobareu les mil paraules, qualitat, tradició, i bon gust!!!

Es d'aquells llocs a on es fa difícil aconsellar alguns plats, doncs la carta és molt provada i treballada i l'èxit és assegurat, dependrà del vostre gust. Tot i això, us recomanarem els plats que a nosaltres ens agradem més. Un de fantàstic és el pastís de ceba, també el flam de bolets, o els pebrots del piquillo farcits de carn (Els primers pebrots del piquillo verds de la vostre vida) o els canelons, podrien ser els primers més interessant, tot i que algunes amanides completaran l'oferta.
En quant als segons, la joia de la corona, el magret d'ànec (que segons la temporada el trobareu regat amb fruits vermell o a la tòfona). De fet, tot i que la oferta és molt enriquidora com per exemple el canetó a la taronja, us recomanem provar el magret la primera vegada.
Dels postres no us destacarem res, el més interessant les ampolles de garnatxa i moscatell que us deixaran a la taula per que us aneu servint, doncs no miraran si en preneu una o més copes, el seu únic interès serà que estigueu a gust.
Un altre cosa que no podeu deixar de visitar és la bodega, demaneu per entrar-hi, no tindran cap problema per portar-vos i realment contribueix a enriquir la nit.