Nou fusion "quan barrejar te tot el sentit"

El restaurant Nou fusion situat al poble de Palau Saverdera  a l'Alt Empordà, és un d'aquells llocs per gaudir d'una cuina diferent, amb plats únics. El fet de fusionar la cuina asiàtica amb la cuina mediterrània, permet gaudir alguns plats únics i que només trobaràs en aquest restaurant. Aquesta interessant barreja de productes, sabors, textures i colors, la fan possible els seus propietaris, una parella molt interessant, en Johnny Gómez és el cap de cuina i fill de les Illes Filipines, i la cap de sala, la seva dona, la Suïssa  Patricia Grossrieder. A la seva pàgina web podeu trobar una interessant explicació de la seva història professionals fins a crear el Nou fusion
La resta dels cambrers, són tots de nacionalitats diferents, aquest fet també contribueix a engrandir la sensació del concepte fusió.
Situat a una masia típica catalana, amb un interior acurat i una terrasa amb unes vistes de la badia de Roses, . amb certa distància però gairebé úniques. Així com tota la plana de l'Alt Empordà, seran l'escenari perfecte tant per un sopar romàntic, com per un bon sopar en grup, doncs és prou gran com per poder fer un grup de fins a 15 persones.
El preu voltarà els 50€ per persona, creiem que és un preu correcte, tant per la qualitat del producte com pel bon servei que rebreu.
Destacar plats com el sashimi amb salsa Yuzu;  les gambes amb baileys; la llagosta gratinada; la tonyina vermella "fora de carta" que només trobaràs com a suggeriment quan el mercat ho permeti. També son interessants les carns, els filet de bou amb foie-gras, ceps i shitake; el magret d'ànec amb teriyaki, mel i mostassa; o el llom de xai amb pesto asiàtic al forn. Tots ells amb un clar toc asiàtic, que cuinen de manera excel·lent.

Una de les coses que hem de considerar és que només obre durant la temporada, entre setmana santa i fins a finals d'any. A més, durant els mesos d'estiu es fa difícil aconseguir taula, així doncs, per evitar qualsevol de les dues desagradables possibilitats, millor trucar per fer una reserva.

La Rectoria d'Espinavessa (Racons de l'Empordà)

Un d'aquells racons únics de l'Alt Empordà. L'últim cens de l'any 2006 reconeixia 72 habitants censats a Espinavessa, al terme municipal de Cabanelles.
Però parlem de La Rectoria, un restaurant d'aquells que porta tota una vida allà, perdut, i evidentment amb diferents canvis de propietaris, doncs ha de ser difícil fer-lo molt rendible, principalment per la complicació a l'hora de trobar-lo. Està força amagat, però us assegurem que val la pena provar-lo. ...Quedareu satisfets!!!



El restaurant, al mig d'un dels dos carrers del poble, és realment interessant, rústic, d'aquells de veritat, us deixem una foto, tot i que els mòbils no podem mostrar tota la seva presència. Doncs bé, petites sales d'una antiga casa de poble us permetran gaudir d'un dinar o sopar tranquil, us recomanem anar-hi un màxim de 8 persones, doncs no sembla que un grup més gran pugui gaudir-lo. És un lloc tranquil, així doncs anar en parella per un sopar romàntic, és també molt recomanable!!!  La carta és correcta, no molt extensa però degut a que és un lloc petit i amb no molta clientela, dona sensació de confiança no tenir una gran carta, d'aquesta manera el producte pot ser sempre fresc. De fet moltes vegades t'oferiran alguns extres fora de carta que demostra que la cuina és fresca i de mercat. La carta de vins un pel curta, destacaríem alguns vins poc habituals per la nostre zona, com per exemple Enrique Mendoza un blanc d'Alacant, però molt interessant!


En relació a la cuina, jove, moderna, feta amb estil i sense voler ser més del que poden ser, la tècnica és correcta i sense grans complicacions que el cuiner no pugui resoldre. Us podem destacar, els canelons, realment bons, l'espatlla de xai, el foie mi-cuit fet per ells, entre d'altres. A la foto els espàrrecs amb tòfona que demostra la bona presentació i l'originalitat dels plats. També alguns plats de peix, corball, escórpora, o pop entre d'altres. I finalment els postres correctes, amb bona presència i combinació de colors i gustos. Xocolata en 7 textures, per posar un exemple.
A destacar, el pa, fet per ells i de diferents tipus. Tot està més que net i polit, els lavabos nets i correctes, les cadires còmodes i es respira pau i tranquil·litat.
Per últim, en una de les nostres visites en cap de setmana, i a la nit, varem trobar un duet de músics que ens van amenitzar la vetllada, una mica de jazz mai ve malament, i el lloc realment acompanya.
El preu, sobre uns 40€ per persona, és correcte, potser lleugerament per sobre del que ofereixen, però mantenir un restaurant a un indret així, paga la pena!!!

Si hi aneu, escriviu al llibre de visites que aneu recomanats per nosaltres!!! 



20 a la rambla: la Tarraco moderna.

El punt de trobada més normal per els forans que arriben a Tarragona, és sens dubte la plaça de l'ajuntament. Ubicada en el vell mig del recinte del circ romà. Evitarem la temptació d'entrar en algun d'aquest locals on encara s'hi poden veure les restes del circ i avançarem fins a la rambla nova.

Entrarem a 20 à la rambla, ens trobarem amb un bar de tapes amb una decoració senzilla, elegant i modern. I com a bon bar de tapes, vam fer uns dels menús que tenen a la carta, concretament el Menú degustació Sensacions


De llarg la tapa que més va impactar, i no per ser la més bona, va ser que es mostra a la imatge superior, un tros de foie reposant sobre un nuvol dolç i amanit amb "peta-zetas".  

Totes les tapes eren una excel.lent combinació de aliments frescos i ben cuinats, i tot i que vam menjar molt bé, el servei va ser molt lent, el fet que va provocar que alguna tapa no ens arribes amb la temperatura adequada.


Un lloc modern, en una ciutat mil·lenaria.

Korpilombolo "amb un punt nòrdic"

     

De cuina moderna i preu més que correcte, segurament un dels restaurants que ens han semblat més interessants en els darrers temps. A l'Escala, el Restaurant Korpilombolo Carrer del mar 28.
Un altre detall interessant és la combinació de la parella Anette Wagberg, Pau López Solés, ell català, és el cap de cuina, i ella nascuda al poble de Korpilombolo porta la sala.

En quant al menjar, destaca la tonyina, que només et serviran si aconsegueixen producte de qualitat al mercat, la millor garantia és que ells mateixos et diuen que no n'hi ha quan no troben el producte que volen al mercat. No baixen mai la qualitat. Interessant és també la introducció de productes nòrdics en alguns dels plats. Així doncs, una cuina moderna, sofisticada, de mercat i amb preu raonable que et farà gaudir d'un dinar o sopar fantàstic!!!

El tracte dins la sala és correcte, molt proper, aconseguint la sensació de tractar amb un amiga enlloc de amb un desconegut, trencant així el mite del la fredor de la gent dels països del nord.

Interessant carta de vins, amb uns preus més que adequats, tot i que no molt extensa.

Potser, el fet de que el restaurant sigui una sola sala diàfana, fa que si hi ha molta gent, ens trobem amb una ambient amb massa xivarri. Tot i que la bona cuina i el tracte exquisit, et fan oblidar aquest petit detall.




Ticketsbar "és màgic"

Fa uns dies vam poder gaudir del ticketsbar la nova proposta dels germans Adrià a Barcelona. El concepte tapes, cobra una nova dimensió de les mans d'uns genis que han aconseguit dotar l'alta cuina dels principis més bàsics del bar de tapes de tota la vida. La proposta barreja a la perfecció aquell concepte dels bar més informals de tota la vida amb la millor cuina de mon, doncs s'ha de dir que no hi ha res a la carta que no ens recordi al bulli més genial. Aquell que va ser referent durant molts anys per a cuiners i sobretot per gent com nosaltres que volem gaudir de la cuina més fantàstica.
Com a exemple de les possibilitat que oferix la carta, us deixem dues de les propostes més divertides. A dalt, síndria amb sangria, una proposta, refrescant, suau, vistosa i econòmica, doncs els preus son molt interessants.
Al costat, ravioli líquid de formatge payoyo cent per cent bulli com podeu comprovar a primera vista.
En acabar, un cocktail al 41º és el millor final possible. Hem de destacar el magnific tracte rebut pels treballadors, a l'alçada dels millors 3 estrelles, i en especial del magnific Albert Adrià, que va ser l'amfitrió perfecte. En la seva contra, la dificultat per reservar, es fa difícil, i m'han arribat algunes queixes d'amics que tot i que ho intenten no ho aconsegueixen. tot i això en els darrers dies, sembla ser que han posat fil a l'agulla i em diuen que ha millorat força. 
Així doncs, una opció més que imprescindible per uns 50€ per persona. 
Una recomanació personal, tot i que la cuina és sensacional, no deixeu de provar el joselito de 48 mesos a bodega.

Dinar a Cadaqués un plaer!!!

Aquest passat dilluns varem anar a passar el dia a Cadaqués, feia un dia assolellat pel matí i valia la pena gaudir d'un dels indrets més mítics de la costa brava ara que no es troba massificat...
Desprès d'una bona passejada, varem parar a fer un aperitiu a la plaça del poble, un bar a la cantonada esquerra mirant a mar (no recordo el nom) però he de dir-ho doncs és un delicte imperdonable posar una tapa de calamars a la romana congelats a 5 metres escassos de mar i a un poble mític com aquest. Les braves també congelades.
El proper dia que torni faré una foto del bar per evitar-vos caure al parany.

El dinar va ser un altre cosa, un valor segur, ...Es Baluard (Riba Nemesi Llorens 2 Cadaqués, Girona 17488) un lloc d'aquells que respira història culinària amb olor de peix i vistes al mar. Es d'aquells llocs que no volen res més que cuinar productes frescos amb simplicitat, per gaudir de la qualitat del producte, aquesta és la màxima de la família que el regenta.
El tracte, més que correcte, et fa sentir a gust però sense intentar que el servei et faci sentir incòmode.
Recordo les gambes de Roses, extraordinàries, els escamerlanets també i un arros de Cabra de Mar que era més que correcte.
Els preus be, crec que la carta de vins era una mica cara, doncs un José Pariente 18€ crec que és lleugerament car.
El mobiliari i la decoració no te cap interes, deu ser el mateix restaurant de fa més de 20 anys i els serveis francament millorables.
Però el producte tant fresc i una cuina amb molta tradició val la pena, francament!!!